Bedrijfspand en -woning hoveniersbedrijf Abeel
De Lier, 2013

Op een markante plek, in de bocht van de provinciale weg langs De Lier, is een ensemble ontworpen van een woning, een gastenverblijf en een bedrijfspand voor hoveniersbedrijf Abeel. De witte volumes van woning en gastenverblijf contrasteren met het donkere volume van het bedrijfspand, en worden zowel van elkaar gescheiden als verbonden door een doorlopende haag vanaf de weg. In tegenstelling tot de gesloten voorgevel, opent de achtergevel zich als brede, glazen wand naar de achtergelegen tuin.
Bedrijfspand en -woning hoveniersbedrijf Abeel Bedrijfspand en -woning hoveniersbedrijf Abeel Bedrijfspand en -woning hoveniersbedrijf Abeel Bedrijfspand en -woning hoveniersbedrijf Abeel Bedrijfspand en -woning hoveniersbedrijf Abeel Bedrijfspand en -woning hoveniersbedrijf Abeel Bedrijfspand en -woning hoveniersbedrijf Abeel Bedrijfspand en -woning hoveniersbedrijf Abeel
Foto: