Uitbouw duinvilla
Wassenaar, 2007

De woning, waarbij deze uitbreiding is gerealiseerd, is half ingebouwd in het duinzand. Onder het bestaande houten terras aan de westgevel op de 1e verdieping waar zich de woonverdieping bevindt, is het duin uitgegraven en wordt de grond tegengehouden door een 3 meter hoge schanskorf. De uitbreiding, die zich op kelderniveau bevindt, geeft toegang en tevens licht en uitzicht aan de achterliggende kelderruimtes die voorheen hiervan verstoken waren. Langs de bestaande woning bevindt zich een zone geheel van glas, met tevens aan weerszijden een doorloop naar buiten . In een meer gesloten volume, aan de buitenzijde bekleed met ruw geschaafde eiken planken, bevindt zich in de middenzone een sanitaire unit. Het terras strekt zich vrijdragend over de uitbreiding heen. Het tuinontwerp is van tuin- en landschapsarchitect Jos van de Lindeloof.
Uitbouw duinvilla Uitbouw duinvilla Uitbouw duinvilla Uitbouw duinvilla Uitbouw duinvilla Uitbouw duinvilla Uitbouw duinvilla
Foto: