Passage Nutstuin Fonds 1818
Den Haag, 2012

Onder de rook van de Grote Kerk is in opdracht van Fonds 1818 een voormalig parkeerterrein omgevormd tot een openbare nutstuin, naar een ontwerp van Jos van de Lindeloof. Via een bestaande corridor (onder het Ibis-hotel door) is deze tuin openbaar toegankelijk. Wij hebben deze corridor opgewaardeerd tot een representatieve entreepassage. De bestaande betonconstructie in de doorgang is ingevuld met glaspanelen met een honingraad-print. Deze informatie-panelen zijn van achteren aangelicht. De lange, vlakke wand aan de overzijde is voorzien van een wandschildering van Juul Smulders. Deze zonnebloem is aangelicht door een doorlopende verlichtingslijn aan het plafond. De 'rode loper' van de corridor leidt naar een tuinmuur. De met zonnecellen bedekte kassen leveren energie voor de vijverinstallatie en de tuinverlichting.
Passage Nutstuin Fonds 1818 Passage Nutstuin Fonds 1818 Passage Nutstuin Fonds 1818 Passage Nutstuin Fonds 1818 Passage Nutstuin Fonds 1818 Passage Nutstuin Fonds 1818 Passage Nutstuin Fonds 1818 Passage Nutstuin Fonds 1818
Foto: