Stedelijke vernieuwing Houtskoolkreek
Spijkenisse, 2007

Dit renovatieproject is uitgevoerd in opdracht van Woonbron Spijkenisse. Het betreft een haakvormig woonblok uit de 70-er jaren bestaande uit gestapelde maisonettes met een galerij op de 2e verdieping. Het benauwde trappenhuis is vervangen door een veel ruimer trappenhuis met veel glas. De bergingen van de woningen, die verspreid stonden bij de entrees van de benedenwoningen zijn gesloopt en gegroepeerd in 2 volumes aan de voor- en achterzijde van het trappenhuis, begeleid door een muur van geglazuurde bakstenen die de buitenruimte opnieuw structureert. De dichte houten luifels boven de voordeuren van de galerijwoningen zijn vervangen door glazen luifels op rvs consoles. De noodtrappen op de koppen van de galerij zijn afgesloten met een hekwerk, terwijl deuren en ramen van de wonigen voorzien zijn van een nieuwe kleurstelling.
Stedelijke vernieuwing Houtskoolkreek Stedelijke vernieuwing Houtskoolkreek Stedelijke vernieuwing Houtskoolkreek Stedelijke vernieuwing Houtskoolkreek Stedelijke vernieuwing Houtskoolkreek Stedelijke vernieuwing Houtskoolkreek Stedelijke vernieuwing Houtskoolkreek Stedelijke vernieuwing Houtskoolkreek
Foto: