Renovatie 30-er jaren woning
Sliedrecht, 2010

Deze vrijstaande woning uit 1935 is op de begane grond uitgebreid met een 4 meter diepe uitbouw en van binnen volledig getransformeerd tot een modern woonhuis met een uitzonderlijk hoogwaardig afwerkings- en installatieniveau. De woning en aanbouw zijn los van elkaar gehouden door een doorlopende glasstrook. Terugliggende lagen accentueren het nieuwe metselwerk.
Binnen is de oorspronkelijke gesloten structuur van de begane grond opengebroken. De donkerblauwe wanden en het maatwerk houten interieur maken de ruimte tot één geheel. De nieuwe zoldertrap is boven de bestaande trap geplaatst, waardoor er op zolder een extra slaapkamer gecreëerd is. Het hekwerk van de begane grondtrap is hierbij in de originele stijl doorgezet, evenals de detaillering van binnendeuren, lijstwerken en plinten.
Renovatie 30-er jaren woning Renovatie 30-er jaren woning Renovatie 30-er jaren woning Renovatie 30-er jaren woning Renovatie 30-er jaren woning Renovatie 30-er jaren woning Renovatie 30-er jaren woning Renovatie 30-er jaren woning
Foto: