Grachtenpand uit 1895
Delft, 2010

De voornaamste ingrepen aan dit gemeentelijke monument hebben plaatsgevonden op de eerste verdieping, waar zich de woonkamer, eetkamer en keuken bevinden. De historische driedeling is hier in ere hersteld en geaccentueerd met verlichte portalen.
De voormalige achtertuin/patio was erg klein, benauwend en slecht toegankelijk.
Binnen de vergunningstechnische mogelijkheden, is er voor gekozen om in deze patio een vrijstaande stalen constructie te plaatsen op vier slanke kolommen. Deze constructie (met glazen vloerdelen en glazen privacy-scherm) vormt op verdiepingsniveau het nieuwe terras dat direct vanuit het woongedeelte toegankelijk is. Hiertoe is in de achtergevel van de eetkamer een nieuwe deur geïntroduceerd.
Grachtenpand uit 1895 Grachtenpand uit 1895 Grachtenpand uit 1895 Grachtenpand uit 1895 Grachtenpand uit 1895 Grachtenpand uit 1895 Grachtenpand uit 1895 Grachtenpand uit 1895
Foto: