Verbouwing in binnenstad
Delft, 2013

Tien jaar geleden heeft Michiel Kroese deze voormalige woning met bakkerij in het centrum van Delft voor de huidige bewoners verbouwd tot een comfortabele LAT-woning. De enige ruimte die toen nog niet onder handen was genomen was de toen nog naar tevredenheid functionerende ruime eetkeuken. De aanschaf van een nieuwe keuken was aanleiding om het grootste probleem van deze ruimte aan te pakken: het gebrek aan uitzicht (de drie bestaande ramen kijken allen uit op blinde muren) en zonlicht. In de blinde oostgevel, die grenst aan een openbaar speelpleintje is een French Window gemaakt, waar de ochtendzon kan binnenvallen, en waardoor men vanuit de keuken zicht heeft op de straat, de bomen op het pleintje en de groene binnenterreinen van de tegenoverliggende woningen.
Verbouwing in binnenstad Verbouwing in binnenstad Verbouwing in binnenstad Verbouwing in binnenstad Verbouwing in binnenstad Verbouwing in binnenstad Verbouwing in binnenstad
Foto: