Paviljoens strandopgang
Hoek van Holland, 2011

2 paviljoenachtige gebouwen met een opvallende plooiend en uitkragend dak ondersteund door een houtconstructie die overal in het zicht gelaten is. Zij vormen samen de wanden van een plein aan het eind van de Badweg in Hoek van Holland, vlak voordat men hier het strand bereikt. Functies die eerst verspreid in losse volumes gehuisvest waren zoals politiepost, EHBO, toiletten e.d. zijn nu samengevoegd in één facilitair gebouw, terwijl aan de overzijde van het plein winkel- en horecavoorzieneningen zijn gerealiseerd. De ontwikkeling van dit project is onderdeel van een herstructureringsplan van de openbare ruimte van Tuin- en Landschapsarchitenbureau Jos van de Lindeloof, dat ten doel heeft de toegangen tot het strand te verbeteren en te verduidelijken.
Paviljoens strandopgang Paviljoens strandopgang Paviljoens strandopgang Paviljoens strandopgang Paviljoens strandopgang Paviljoens strandopgang Paviljoens strandopgang Paviljoens strandopgang
Foto: