Woonhuis met kantoor
Wateringen, 1993

Het oorspronkelijk ontwerp voor dit woonhuis ging uit van een witgestuct kubistisch doosje. De slingerende puien van de woonkamer en de entree geven een speels accent aan de strakke hoofdvorm. Aan de noordzijde geeft een doorgaande, bakstenen wand richting aan het wonen en aan de beleving van de tuin. In de woning is een kantoortje gevestigd dat als een zelfstandige gebruiksruimte via de hoofdentree te bereiken is.
In 1997 is door ons bureau een uitbreiding verzorgd, waarbij een tweede doosje los naast de oorspronkelijke hoofdvorm is geplaatst, tot één geheel verbonden door middel van een glazen lichtstraat.
In 2006 is de woning verbouwd door HET Architecten en zijn beide volumes weer visueel met elkaar verbonden in een doorlopend gevelfront.
Woonhuis met kantoor Woonhuis met kantoor Woonhuis met kantoor Woonhuis met kantoor Woonhuis met kantoor Woonhuis met kantoor Woonhuis met kantoor
Foto: