Vrije kavelwoning
Biesland Ypenburg, Den Haag, 2007

Deze vrije kavelwoning, aan de rand van het Delftse Hout in de wijk Biesland (Ypenburg), is gerealiseerd met een plat dak in een straat met woningen die allen een kap hebben. Aangezien de belendende woning in tegenstelling tot de overige woningen in de straat wit gestucd is, was er voor de gevels van deze woning juist metselwerk voorgeschreven. De gelijmde steen in wildverband aangebracht met zeer dunne voegen, de afwisseling in lagen tussen dunne en dikke stenen en de wegvallende kozijnen achter diepe negges geven het gebouw een zeer robuust uiterlijk, verzacht door de warme tint van de steen. Keuken, slaapkamers en badkamers bevinden zich aan de straatzijde, aan de tuinzijde bevinden zich op iedere verdieping grote open ruimtes, met uitzicht op het Delftse Hout. Het ontwerp is tot stand gekomen i.s.m. HANS WITTE ARCHITECT
Vrije kavelwoning Vrije kavelwoning Vrije kavelwoning Vrije kavelwoning Vrije kavelwoning Vrije kavelwoning Vrije kavelwoning
Foto: